EM 2012: hvor skal jeg se bold i Berlin?!

Berlin gearer op til EM i fodbold 2012, og dermed melder årets måske vigtigste spørgsmål sig:

Hvor skal jeg rykke mit liv hen de næste tre uger? Hvor skal jeg svælge i de spændende kampe?

Nede foran den lokale döner-joints gamle rørfjernsyn, på en klapstol og med en dåsepils i poten? I den lokale Biergarten med en Bratwurst i hver hånd og en fadøl mellem tænderne? Sammen med tusinde brunstigt brølende tyskere foran en storskærm i Kulturbrauerei eller ved Brandenburger Tor?

Er du stadigt på udkig efter den perfekte offentlige fodboldfest i Berlin, så kommer her et par tips. Og kender du til andre super fede steder, så skriv dem gerne i kommentarfeltet, så kommer vi alle forbi med batterier af øl, klaphatte og store faner!

Tante Käthe – http://www.tante-kaethe.com/ – det evige kultsted for fælles EM-/VM-fodboldkiggeri i et (vistnok) gammelt autoværksted i braklandet mellem Prenzlauer Berg og Wedding. Stemningen er altid i top – medmindre Tyskland taber. Det bliver ofte ret fuldt, så kom tidligt! Stedet er i øvrigt opkaldt efter ex-træner Rudi Völler.

Wilde 13 – http://www.wilde13-berlin.com/ – til dig, der synes at fodbold er punk, er den her Friedrichshain-kneipe perfekt. Normalt hujer de tatoverede drenge og piger for Werder Bremen, men i de kommende uger breder Europas fodboldnationer sig på skærmen – inklusive billige fadøl og høj musik i pauserne!

Prater Garten – http://www.pratergarten.de – Berlins ærværdige gamle ølhave muterer til noget nær Oktoberfest, når EM rammer Berlin. Der hænges store monitorer på kastanietræerne, der er altid mindst to storskærme i gang – et af dem i et stort øltelt, hvis nu det skulle regne. Stemningen er ølsalig grænsende til det stærkt opkogte – alt efter, hvem der lige taber/vinder…

11 Freunde EM-Quartier – http://www.11freunde.de/em-quartier – Tysklands sejeste fodboldmagasin “11 Freunde” slår traditionen tro sit EM-hovedkvarter op midt i Berlin. I år finder festen sted ved Postbahnhof i Friedrichshain. Op til 3.500 festende fodboldfans finder plads foran LED-stærskærmen. I halvlegen og mellem kampene krydres programmet med koncerter, film, ekspertpaneler, udstillinger, bordfodbold – og masser af øl og pølse, naturligvis!

FC Magnet – http://www.fcmagnetbar.de/ – Baren i Mitte er en af Berlins fodboldhøjborge, og det er garanteret, at stedet kommer til at være propfyldt med glade mennesker til EM. De tre ugers bold skydes i gang med tøndevis af polsk fadøl og lækker finger food!

Arena – http://www.arena-berlin.de/event.aspx?eventId=392855 – Berlins cool hedonisttempel Arena viser alle kampe på storskærm – open air såvel som inden døre. Semifinalen og finalen fejres i koncerthallen, der er et gammelt busværksted!

Cassiopeia Sommergarten – http://www.cassiopeia-berlin.de/ – dejligt industrielt sted at kigge bold! De små gyder og stræder på det gamle RAW-jernbaneområde fører hen til et chillet område med fakler, farvede lys og hængekøjer. Her kan du se EM på storskærm – eller indenfor i musikklubben, hvis vejret bliver vådt. Forvent mange kulørte Friedrichshainere – især når de sort/hvide indtager stadierne i Polen og Ukraine!

Kreuzkeller – http://www.kreuzkeller.de/ – endnu en dejlig fodboldpunkkneipe, denne gang i Kreuzberg og efter sigende en af Berlins ældste og mest autentiske. Forvent fyre i læderveste og en berliner-rå stemning med glimt i øjet!

Har du hørt om andre fede steder at kigge EM i Berlin? Så skriv dem gerne nedenfor!!

HA’ EN FANTASTISK FODBOLDFEST!!!

Følg BERLIN – bag om det store B på Facebook her.

2 comments

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: