Ukraine v Sverige [20:45]

Sverige imponerede med at kvalificere sig direkte til EM-slutrunden, men den første opgave for Zlatan Ibrahimovic og co. bliver uhyre vanskelig. Modstanderen er værtsnationen Ukraine, som har haft to år uden kvalifikationskampe til at forberede sig til slutrunden på hjemmebane. Kampen spilles på det olympiske stadion i Kiev, hvor langt størstedelen af de 60.000 tilskuere vil gøre deres til at gøre kampen vanskelig for svenskerne.

EMFODBOLD.DK kommentator: studerende Valdemar Alfred.

Social media:

143 comments

 1. Jeg sidder i 2A på vej hjem til Godthåbsvej og researcher godter til et opgør der kan gå hen og blive meget spændende. Tune in omkring 20.35 for lynoptakt til braget der markerer afslutningen på første runde af EURO 2012. Peace. Valdemar.

 2. Så er jeg solidt placeret i kommentatorboksen hjemme i lejligheden, og jeg tror faktisk vi kan forvente en meget spændende kamp her til aften. Dette kunne være tiltrængt set i lyset af det tidligere topopgør, som i perioder blev meget taktisk ind i mellem ligefrem kedeligt.

  I bedste EMFODBOLD.DK-stil lægger vi ud med de to holds nationalsange. Værtsnationen først:

  Herover fremført af den tidligere Melodi Grand Prix vinder Ruslana.

  Og så selvfølgelig Sveriges:

  Jeg har jo (i al beskedenhed) opnået en smule fame ved dette EM for at have forudsagt på landsdækkende tv at Danmark ville vinde 1-0 over Holland (se klippet i Go’morgen Danmark her: http://go.tv2.dk/morgentv/id-50914561.html

  Så jeg vil her tillade mig at bette lidt frækt på at vores naboer mod nord vinder med 2-3. Som dansker og FCK-fan (husk Johan Wiland og måske indskiftes Pierre Bengtsson!) kan man jo ikke andet end at holde med svenskerne 🙂

  God kamp!

  Valdemar

 3. Noget som jeg ikke tror mange har taget højde for er, at mange af de ukrainske spillere er vant til at spille sammen, og omend de ikke har mange successer med landsholdet i bagagen, så har Dynamo Kiev og Shaktar Donetsk været uhyggelige de sidste par år, især sidstnævnte der nåede langt i Champions League for 1½ år siden. Jeg er sikker på at de kommer til at score.

 4. Her skal det selvfølgelig lige tilføjes at Shaktar og Dynamo har provided stort set hele truppen på det ukrainske landshold, med undtagelse af en Bayern spiller og en der spiller i Moskva så vidt jeg husker.

 5. Kom så med de mål! Hvis jeg får ret i 2-3 spiller jeg fandeme penge på Danmark i overmorgen!

  Jeg har en ven der havde spillet 1000 kr. på Danmark i lørdags [sic!]

 6. Det skal også tilføjes at begge hold er meget afhængige af point i aften, da det er en uhyggeligt svær opgave at skulle tage point imod henholdsvis England og Frankrig.

 7. 06′ – Ukraine lægger pres på svenskerne. Flot kombinationsspil! De er som forventet dygtige på kanterne, men indlæggene kunne godt savne lidt præcision. Følger du med her @larsjacobsen?

   1. Haha, det er jeg skam godt klar over, det var derfor joken fungerede på flere planer:

    1) Danskerne må ikke være på twitter
    2) Lars Jacobsens indlæg er altså ikke noget at råbe hurra for

    Bonus info: på fck’s sportsbar er der gratis fadbamser hver gang Lars Jacobsen scorer! (det bliver nok en tør pub crawl, hvis man møder op uden penge!)

 8. 10′ – Svenskerne sparkede et elendigt frispark og gav en kontra til Ukraine, der kunne være blevet meget farlig. De lavede dog et professionelt frispark og modtog også et gult kort for dette. Meget jævnbyrdigt so far.

 9. 18′ – Ballade efter noget jeg ikke rigtig kan afgøre om hvorvidt er en Zlatan-tackling. Der er i hvert fald en ukrainer der ligger ned (jeg tør slet ikke begynde at skrive deres navne)

 10. Gad vide om der er lige så varmt i Kiev som der var i Donetsk. Franskmændene havde i hvert fald “is-veste” på i halvlegen (og Ribéry i sauna inden kampen, er de meget temperatursensitive, de franskmænd?)

 11. ’23 – KÆMPE KONTRACHANCE TIL UKRAINE! Flot afleveringen i dybden, men ukraineren formår ikke at score fra den spidse vinkel. Dårligt afsluttet.

  Jeg sagde jo de var farlige!

   1. Jeg kender ingen af mandskaberne særlig godt, mit kendskab til begge er først for alvor stiftet indenfor de sidste 45 minutter, haha 😀

 12. 25′ – Ukraine får lov at komme langt frem på banen igen. Svenskerne lader dem virkelig komme frem og smage på kagen. Jeg tror ikke det er medregnet i taktikken.

 13. Efter den første halve time kan vi konstatere at kampen til trods for at være målfattig har været meget intens. Jeg tror stadig på mange scoringer, der skal bare hul på bylden.

  1. Zlatan er i særklasse. Kun Nicklas Bendtner er på samme høje niveau blandt angriberne i denne turnering. Jeg kan desuden stadig ikke komme mig over hvor god Simon Kjær var i Danmarks første kamp.

 14. Jeg tror de danske kommentatorer på DR1 har ret i at svenskerne er lidt rystet over det høje ukrainske pres. Det kan godt være det der er skyld i de manglende scoringer. Ligeså snart Ukraine scorer så lægger svenskerne højt pres og så kommer der turbo på!

 15. 41′ – Kæmpe ukrainsk chance igen. En kantspiller får plads og slår et godt indlæg, efterfulgt af en elendig afslutning så langt over mål at selv Ramos må tænke “Kom nu ind i kampen”.

 16. Halvleg. 0-0. Ikke en retvisende stilling i forhold til kampens intensitet, med højt ukrainsk pres og giftige svenske kontrachancer. Man må forvente at svenskerne får en lille skideballe i omklædningsrummet og at ukrainerne skyder lidt til måls for at få helt styr på præcisionen.

  Kom nu med de mål.

 17. Måske skal svenskerne tage Zlatan ud i pausen – de plejer at vinde uden ham. Bestemt en af de mest interessante spillere gennem tiderne, men han har problemer med at passe ind i spillestilen på det svenske landshold.

 18. Jeg har Sverige og Frankrig videre fra den pulje. England har ikke vundet en betydende kamp over svenskerne siden engang i 1900-hvidkål (50erne mener jeg). Har forøvrigt spille Frankrig som vinder da det gav 10 gange igen…

  1. Helt enig Jesper – de vækker minder om en gammel Chile trøje fra 80erne vil jeg mene. Er sikker på at R. Rocket har et youtube-klip på vej der kan bevise det 😉

  2. Arh vel? Det ligner, der render ti gule backslash rundt på græsset.
   Håber for dem, de skal spille i hjemmebanedragter resten af turneringen.

 19. Pudsigt hvordan svenskerne ind i mellem bare bliver tvunget til at lave professionelle frispark, fordi de ved at hvis de lader de ukrainske wings stikke af, så bliver det rigtig farligt.

 20. Der var den! Zlatan-kasse! Kæmpe forsvarsfejl hos ukrainerne. Godt jeg ikke er svensker i Kiev lige nu (det bliver farligt når de skal ud fra stadion, red.)

 21. 2-3 ligner efterhånden et rigtigt godt bud, ingen har jo endnu været foran ved dette EM og tabt

   1. Åh ja – et super link Ronnie, sad på stadion da Herta slog Bayern og nappede førstepladsen, folk omkring os græd af glæde, en fantastisk oplevelse

  1. Hahaha, hvilken Christina har vi med at gøre her. Der skulle vel aldrig være gemt et Bengtsson bagved?

   Vi håber på det bedste for svenskerne, selvom det ser svært ud nu.

 22. 73′ – Det er som om der er blevet lagt lidt låg på kampen igen. Ukrainerne vil forsvare deres føring til døden nu, men lader faktisk ikke til at have trukket sig helt tilbage på banen. Svenskerne er blevet en kende passive. Men nå ja, det var de jo også lidt op til Zlatans åbningsmål. Den kommer ud af det blå igen!

  1. Ukrainerne har løbet som gale – mon de holder i mål? Svenskerne bør kunne score og gerne 3-2 for min skyld.

 23. Er det her det rigtige tidspunkt at gå til bekendelse og indrømme at jeg sang “Are you watching, Sverige, are you watching?” fra Kongens Have i lørdags?

   1. Endnu en indrømmelse: jeg smuglede øller ind i Kongens Have i lørdags. Men fadøllene er simpelthen for dyre. Fear not, though, det var Carlsberg jeg tog med ind – på dåse!

 24. ’81 – Giftigt ukrainsk frispark. Shevchenko blev skiftet ud for 2 minutter siden til et enormt bifald. Hvis stillingen holder bliver han nok kåret til MOTM.

 25. 89′ – Elmander brænder efter en genial aflevering fra Zlatan. Det var vist det for svenskerne. Satans. Jeg havde virkelig set frem til at få cementeret mit selvopfundne kælenavn Valdemar ‘Oddset’ Alfred Nielsen.

 26. Jeg er ikke længere i tvivl: Zlatan er den bedste fodboldspiller der nogensinde har betrådt denne jord. Jeg har aldrig set noget lignende. Og sådan er det hver gang man ser denne enestående sportsmand. TOTAL RESPEKT.

  1. Arrgh Ronnie – han er fantastisk, meeen der er flere der kommer ind foran ham både i nyere og ældre tid. Fx Zidane? Men det er en lang snak ved jeg 🙂 Men det klæder ham at spille som ren 10er.

 27. ’92 – Sverige brænder endnu en kæmpechance i kampens døende tillægsminutter. Man kan simpelthen ikke vinde med een verdensstjerne og en masse middelmådige spillere.

 28. Slutfløjt. Kampen ender 2-1 til værtsnationen Ukraine. Tak fordi I fulgte med.

  PS. Hvorfor sidder jeg tilbage med en lidt dårlig smag i munden? Jeg føler nok at Sverige fortjente i hvert fald et point.

 29. Jeg vil gerne dedikere denne sang til alle de vidunderlige gæstekommentatorer på EMFODBOLD.DK i første runde: Søren Søndergaard Johnsen, Niels Fez Pedersen, Nils Lassen, Las Thomsen, Mikael Simpson and Valdemar Alfred Nielsen. Tak for en super indsats! Jeg håber at vi ses her i finalerne!

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: