Kroatien v Spanien [20:45]

De teknisk stærke kroater skal spille op til deres allerbedste, når de møder EM-favoritterne fra Spanien i den sidste gruppekamp. Kampen skal afgøre de to holds EM-skæbne, og mens et tidligt EM-exit vil være skuffende for Kroatien, vil det være en katastrofe for spanierne. Derfor hviler der et tungt pres på skuldrene af Xavi, Silva, Iniesta, Torres og resten af de spanske verdensstjerner, mens det er styrmand Luka Modric og skarpretter Mario Mandzukic, der skal guide Balkan-landet til en overraskende sejr.

EMFODBOLD.DK kommentator: Steen ‘ Kong’ Mogensen.

Social Media:

114 comments

 1. Velkommen til afgørelsen på gruppe C

  Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg af hele mit hjerte ønsker og håber at Spanien går videre. Jeg har gennem snart 40 år fulgt FC Barcelona, så tæt som det har været mig muligt, gennem tykt og tyndt. Boede i byen 2001-2002 som var en af de dårligste sæsoner i klubbens historie. Derfor har det selvfølgelig været en stor glæde for alvor at se mesteren Cruyffs vision om fodbold folde sig ud de seneste år, ikke bare i klubben men også på landsholdet, hvor spillerne fra Barcelona udgør grundstammen. Så når man nu som mig elsker det lækre pasningsspil i de små rum, kan aftenens kamp bliver endnu en stor oplevelse.

  I kampen mod Irland satte Spanien en imponerende rekord, 788 ud af 860 afleveringer ramte en medspiller!!! Xavi satte en individuel rekord med 136 afleveringer til en med samme trøje – den tidligere rekord var sat af Koemand med 117 afleveringer mod Danmark i 1992. Xavi er bare utrættelig og burde kåres som den største profil i dette årtusind.

  Det var selvfølgelig også en fornøjelse at se Torres igen træde ind på den store scene og sætte alle tvivlerne (inklusiv mig selv) på plads. Tror at Del Bosque vælger den samme opstilling som sidste kamp. Det har fungeret bedre med en “rigtig” angriber i stedet for den falske 9er med Cesc.

  Fra starten af turneringen var Kroatien et wild card men de har overrasket og er tekniske stærke, de skal dog i aften stå den helt store prøve mod de forsvarende europa- og nuværende verdensmestre. Det kan kun blive godt, glæder mig og god kamp!

 2. Det skal lige nævnes at Italien er i den samme situation som ved EM i 2004 at et uafgjort 2-2 resultat i denne kamp vil sende dem ud af turneringen ligemeget hvor meget de selv vinder med. Hvem husker ikke den banner under Sverige og Danmarks kamp med teksten “2-2 and the spaghetties are out” det kan ske igen 🙂

 3. Kroatiens træner udtaler at hans hold er fysisk og mentalt klar til verdensmestrene! han virker som at han mener det og de skal da også bare gå ud og spille deres chance. Italienerne viste nogle af de måder hvor på man kan spille spanierne.

 4. Jeg elsker din entusiasme omkring spansk fodbold Steen, det er fantastisk. Jeg har selv været lidt irriteret over den hype der har været omkring spansk fodbold de sidste par år, men mest fordi alle bare holder med dem fordi de vinder. Når du præsenterer så flot en intro og statistik som du gør her, så bliver jeg også lidt Spanien-glad 🙂

  Dog har jeg også meget god fidus til Kroatien, jeg synes de har præsteret flot ved denne slutrunde. De kæmper fandeme for det!

  … og så elsker jeg selvfølgelig Torres.

  God kamp! Jeg følger med fra sidelinjen (uden uniform og flag).

  Valde

 5. Jeg er vild med Ramos nye frisure 😉

  Men fortæl mig engang, hvorfor går Pique så langt op i banen med bolden, når han har så mange klasse spillere foran sig? At Agger gør det for Danmark er forståeligt, men når det ikke ligefrem er en spidskompetance hos Pique, så undrer det mig.

  1. Han skaber tvært imod ikke plads for de andre, han gør banen/rummet de spiller på mindre og det er på ingen måde hvad de har brug for med det spil de har idag.

 6. Stort af Kroatien, der spiller lige op med verdensmestrene. Kroatien er en lille fodbold nation ligsom Danmark, og den danske indsats igår virker bleg i sammenligning

 7. Tak for i aften. En ikke særlig god kamp med et par gode detaljer men drama når alt kan ske. Synes det blev noget stressende at blogge samtidigt 🙂 men sjovt og tak til jer alle. Glæder mig til kvartfinalerne

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: