Spanien v Frankrig [20:45]

I gamle dage blev heksene sendt til Bloksbjerg på Sankt Hans aften. Ved EM-slutrunden nøjes vi dog med at sende endnu et hold til semifinalen. Det sker på Donbass Arena i Donetsk, hvor den tredje af fire EM-kvartfinaler skal spilles.

EMFODBOLD.DK kommentator: Jens Unmack.

Social Media:

166 comments

 1. God aften på emfodbold-bloggen! Mit navn er Jens og jeg er vært her de næste timer, for de af os der fornemmer, en EM-kvartfinale mellem Spanien og Frankrig en Sankt Hans aften til enhver tid skal være langt mere givende end at brænde bål og sende hekse afsted til Bloksbjerg. Velkommen.

 2. Aftenens kamp er som sagt den tredie kvartfinale i EURO 2012. Portugal er allerede videre, efter pligtsejr torsdag mod Tjekkiet, og i går kvalificerede Tyskland sig til en semi med 4-2 over et hårdtkæmpende men dog underlegent græsk mandskab. Kampen i aften spilles på Donbas Arena i byen Donetsk i det østligste Ukraine.

  The Clash’s Joe Strummer har lavet en sang opkaldt efter det lokale fodbold Shaktar…

 3. Spanien kommer til kampen i aften med to sejre og en uafgjort. Spillet har flydt ok, vanlig tiqui taca-style med stor bolddominans og 4700 korte pasninger, men skarpheden har ikke helt været der i afslutningerne. Og det skal siges om et hold, der dog scorede fire gange mod stakkels Irland.

 4. Hans Andersen har netop vundet heat nr. 9 til det polske speedway grand prix! Godt at man har en HD-recorder så man kan se finale-heatene efter EM kvartfinalen!

  1. Typisk polsk ukuelighed – såsnart de ryger ud af deres eget EM, arrangerer de da bare et speedway grand prix! 😉

 5. Frankrig bruger dette EM til at komme sig ovenpå seneste VM’s storpinlige spillermyteri og sportslige klør fem. Men, men, men……efter det ubetydelige nederlag i sidste puljekamp til Sverige, går der nu avishistorier om ny intern uro i den franske lejr. Spilmæssigt synes jeg endnu ikke vi har set, hvad dette ‘nye’ franske hold er gjort af. Uafgjort mod England uden at imponere, en godkendt men uspektakulær sejr over Ukraine, og så den forfærdelige kamp mod Sverige. Hvad kan franskmændende egentlig?!?

 6. Ifølge Guillem Belague på Twitter stiller Spanien således op i aften:

  Casillas; Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba; Busquets, Alonso, Xavi, Iniesta, Silva, Fabregas

 7. Altså ingen egentlig 9’er i aften. Torres vil være slemt skuffet lige nu. Vildt Del Bosque igen dropper en decideret afslutter. Sådan spillede han også sit hold mod Italien, og der led Spanien under det. For mange bolde spillet ind i feltet til…….ingen.

 8. Her Frankrigs opstilling:

  Lloris; Reveillere, Rami, Koscielny, Clichy; Debuchy, M’Vila, Cabaye, Malouda, Ribery, Benzema

 9. Koscielny erstatter altså karantæneramte Mexes i forsvaret. Spændende at se Benzema’s dueller i aften mod sin Real Madrid-holdkammerat Sergio Ramos. Begge er kongespillere.

 10. Iøvrigt må det være mærkeligt underdanigt for Real Madrid-spillerne, at skulle spille så Barcelona-agtigt som spanierne gør. Spillet med de mange korte pasninger og lynkvikke kombinationer er jo ren Barca. Barcelona har syv spillere i den spanske trup, Real Madrid har ‘kun’ fem.

 11. Vi ved allerede på forhånd at Spanien minimum vil have en posession-% på 60 i aften. Det opvejer vi gerne her med at spille mere fransk end spansk musik.

 12. Så hvad skal franskmændene overhovedet stille op for at slå så teknisk overlegne Spanien? Træner Laurent Blanc mere en antydede en defensiv indstilling, med fokus på at ‘reagere’. Han talte videre om at ‘kede’ spanierne i spillet, så de måske kan overraskes ved pludselige aktioner. Og det er vel her Benzema kommer ind i billedet.

 13. Åh, fuck – er John Faxe medkommentator på DR1 i aften?!? ;-( Manden der har opfundet det nye danske ord ‘organition’. Skal man så se med på Tyskland eller Sverige istedet?

 14. Alle elsker Spanien i disse år, som alle elsker FC Barcelona. Jeg har selv ingen klub jeg følger med i Spanien – eneste spanske fodboldtrøje jeg nogensinde har ejet er således en grønhvidstribet en fra Sevilla-klubben Real Betis – men vil til enhver tid hellere se en kamp med Real Madrid end en med Barcelona. Anerkender Barcelona’s oftest ultraoverlegne spil, men synes efterhånden jeg har set den forestilling så mange gange, den ikke længere fænger i hjertet.

 15. Barcelona er den reneste æstetik, mens det nuværende Real Madrid er indbegrebet af drama. Og melodrama. Selv når de spiller dårligt og taber, går de hele vejen med røde kort, spektakulær desperation og totalt tab af selvbeherskelse. Real Madrid ER rocknroll. Man keder sig sjældent uasnet hvad med dem. Mens Barcelona’s endeløse afleveringer er nemme at beundre men svære at elske i længden.

 16. Fodboldpamperen Michel Platini synger ikke med på La Marseillaise. Han tilhører ikke længere noget så uprofitabelt som et land.

 17. Han har to gange været med til at sende Spanien hjem fra slutrunder inden for de senere år. Faktisk vil et være femte gang i træk det sker i en slutrunde, HVIS Frankrig vinder over Spanien i aften.

   1. Mon ikke det er fordi der skal sælges nogle hvide trøjer hjemme i Frankrig?

 18. Jeg er blevet hængende på DR1. Måske fascineret af John Faxe’s omgang med det danske sprog.

 19. Jeg husker din Betis-trøje, Jens…. har et par fotos hvor du bærer den til en koncert på Aalborgs Studenterhuset

  1. Those were the days! Før vi fandt ud af, hvor kikset det er at stå på en scene i farvestrålende tøj.

 20. Vild med den franske midtbanespiller Cabaye, som – synes jeg – havde en fantastisk sæson i Premier League for Newcastle United. Ham er der dynamik og fremdrift i!

 21. Ellers en forholdsvis stille start. Spanien hygger sig med bolden. Frankrig prøver ikke at falde FOR langt tilbage.

 22. Nej, den italienske dommer fik den rigtigt før. Der var ikke straffe. Fabregas faldt m-e-g-e-t let. Det ligner ham da ellers ikke, jo.

 23. Breaking news! Frankrig har fem-seks spillere i nærheden af Spanien’s straffefelt. Mere af det!

  1. Hvis man spillede fodbold efter hvem der spillede flest afleveringer til hinanden – og gerne i træk – ville Spanien være i en klasse for sig selv. De ville slet ikke have andre hold at spille i mod. De ville være endegyldige verdensmestre. Jeg vil gætte på at de har ca. 1 million afleveringer i en fodboldkamp!

   1. Det er nemlig det de har. Kinesisk vandtortur leveret som æstetisk fodbold.

 24. Æstetik som form er kedelig i gentagelsen, hvis den ikke har sin egen nødvendighed, sit eget liv.

 25. Som det blev sagt tidligere under EM: Mon Spanien sparker direkte på mål, hvis de får straffe, eller vælger de at beholde bolden i egne rækker?

  1. Den kamp så jeg fra Eze-sur-Mer ved Rivieraen. Skulle have været til Spanien, men droppede turen efter Elkjær’s brændte straffe mod dem. #DengangManFølteNogetForDetDanskeLandshold

 26. Alonso er en fantastisk spiller. Han kan diktere rytmen på en midtbane som få andre. En stor fejl af tidligere træner Benitez, at gøre sig uvenner med ham dengang i Liverpool.

   1. Jeg synes han er fremragende. Også nu i Real Madrid. Havd har du på ham?

 27. Jeg ved ikke hvad der er værst: 1. Nedtællingerne inden kampen. 2. Publikum der synger et White Stripes riff non stop. 3. Ole Ole Ole ved marathon Spanien-afleveringer. Jeg ved dog én ting: jeg savner fløjterne fra Sydafrika!

 28. Hvad ialverden skal Frankrig nu stille op? Ser lige nu ud som de håber ‘kun’ at tabe 1-0. Ikke så overambitiøst…

  1. Jeg så Aquilani’s debut for Liverpool Resverves mod Sunderland Reserves en kold oktober aften på stadion i Tranmere. Det var måske den aften han toppede for LFC.

 29. Den bølge er lavet for folk der ikke gider se på fodbold, men hellere selv vil optræde.

 30. Frispark til Frankrig tæt på feltet. Advarsel til Sergio Ramos med det nye forfængeligt velplejede skæg. Han ser alt for civiliseret ud!

 31. Jeg kan godt li’ Casillas. Fantastisk fodboldspiller. Og så burde der i øvrigt være en lov der forbyder at sætte Torres på bænken. Det kan man simpelthen ikke tillade sig over for fodboldfans.

 32. Måske nok en halvkedelig kamp, men man kan vel allerede så småt begynde at glæde sig til en kamp mellem spanien og tyskland

   1. tyskerne kan næppe pille bolden fra dem. De stiller jo med real madrids midtbane, og den har vi jo før set blive udspillet.

 33. Frermragende spark af føromtalte hotshot Cabaye. Casillas redder i krogen. Spansk turbulens ved det efterfølgende hjørne. Er Frankrig ved at komme igang?

 34. Lars har ret – det er til nu en for halvkedelig kamp. Er det Spanien’s skyld? Nej, holdene står bare dårligt til hinanden. Og Frankrig spiller som om de godt ved, at Spanien ikke kan slåes i aften. Det kan de ialfald ikke af et hold med dén indstilling.

 35. Lyder som Donetsk er ved at finde soveposerne frem. Selv bølgen skvulpede ud i ingenting. Mig, jeg håber bare John Faxe også tager sig en lur.

 36. Ronnie har ret. Som tilskuere savner vi en targetman på det spanske hold. Deres spil er simpelthen for ansigtsløst uden. Systemets totale triumf. Den æstetiske fodbold’s DDR.

   1. Det er nemlig det de ikke har. De har tre spillere der kan løbe ind og tage positionen, men som oftest kommer vedkommende lige for sent til at være spilbar. Så man kombinerer sig igennem med nogle flere trekantskombier istedet.

 37. Det kunne være hit-or-miss-spørgsmålstegnet Torres. Men også bænkevarmerne Llorente fra Bilbao og Sevilla’s Negredo ville vel kunne give lidt mere saft og kraft upfront.

 38. Ikke meget vi ser til enfant terrible Ribery endnu. Frankrig kan da ikke gå ned så halvhjertet, kan de?!?

 39. Så er der sgu’ halvleg. 1-0 og kedeligt har det været. Arsenal’s Le Professeur Arsene Wenger har omtalt Barcelona’s spillestil med to engelske ord, som også fint går på Spaniens indsats i aften til nu: ‘Sterile domination’.

   1. Ups, den sang skulle ikke have stået som kommentar til polsk speedway. 😉

 40. Vil raide køleskabet for en iskold øl nu. Og håbe på mere fransk hjerte efter pausen.

 41. Heldigvis ingen spanske øl i køleskabet. San Miguel f.eks. er vel mest egnet som insektgift.

 42. Og nej, vi har intet imod Spanien her. Men vi har noget imod det der keder os. Og det er lidt af et mysteríum, at deres så dominerende spil – imponerende som det er – har så mange tilhængere blandt fodboldelskere. For udover den objektivt klare tekniske overlegenhed er det jo enerverende i længden. Samme dramaturgi hver eneste gang. Samme kattens leg med musen. Lidt………..lidenskabsforladt.

  1. De andre hold må jo bare komme op med noget bedre. Fodbold handler jo om at vinde, og det gør de jo tit og ofte…

 43. Torres varmer op, rapporteres det. Lige efter at Faxe har advaret spanierne om at lulle sig selv i søvn. Som om det skulle være ok, at de putter os andre i blødt koma.

 44. Hellere se Preston North End tabe på hjemmebanen Deepdale i drivende kold regn end det her. #Pathetic

 45. På papiret ser Spanien – Frankrig ud som alt andet end en sovepille. Men denne kamp – hvis den fortsætter på samme vis – bliver ingen DVD-blockbustersucces. Da kun i en kiosk somewhere på et sanatorium for søvnløse.

 46. Debuchy afslutter med hovedstød liger over Casillas’ mål. Endelig en fransk chance.

   1. Danmark døde også uden støvlerne på i den sidste kamp mod tyskerne. Så ved ikke om de er savnet. Men Frankrig ER en skuffelse. Så mange gode enkelt spillere, så lidt at byde på som hold.

   2. Problemet er at Spanien spiller FOR GODT sammen som hold og Frankrig spiller FOR DÅRLIGT sammen som hold. Sådan kan man koge hele molevitten ned (indtil nu).

 47. 30 minutter igen. Frankrig’s vækkeur skal ringe nu. Xavi er mest aktiv på det spanske hold med 74 boldberøringer. Hos Frankrig fører Malouda med……38.

  1. Hvis man skal være positiv så kan man da sige at denne kamp gøre Englandskampen i morgen endnu mere spændende. Stakkels Unmack. Han har ikke noget at skrive om. Det før vores ven fra CEPOS, Henrik Holm, forhåbentlig i morgen!!

   1. Nu kommer Torres på banen. Så skal jeg nok få noget at skrive om. 😉

 48. Nasri ind for Frankrig sammen med ?. Og nu Pedro ind for Spanien istedet for Silva. Silva har været god i Man City i år!

   1. Ja, han var god da han spillede helt i rødt. Siden gik det ned af bakke. 😉

   2. Jo, men på Anfield var han en af verdens 2-3 bedste og mest målfarlige angribere. Siden har han mest været berygtet for ikke at kunne score. Fik to mål mod………….Genk og et i Barcelona, men som sådan har han virket groggy i Chelsea. Et gæt herfra er, at Chelsea FC bruger mange penge på psykologhjælp til ham. Virker som om der er opstået fejl i harddiscen.

 49. Torres ind, Fabregas ud. Llorente der har haft en vildt god sæson i Athletic Bilbao må være SÅ skuffet.

 50. En spansksproget sang til holdet der cruiser mod en semifinale. De har so far spillet mod frygtfulde drenge, ikke mænd, i aften.

   1. Nej, det er en popquiz. 😉 Mødte ham i et studie i Stockholm forrige efterår. Og spionerede hans bil.

   2. Nemlig. Jeg var også overrasket over signalværdien. Ikke bare en BMW, men et veritabelt udråbstegn af en stationcar.

 51. Attention all passengers: Hvis der er en læge tilstede, bedes vedkommende øjeblikkeligt henvende sig til blogværten. Vi har en kamp, som har fået et alvorligt ildebefindende.

 52. Ti minutter tilbage af ordinær spilletid. Frankrig har spillet fallit i aften. Ikke kunne komme med nogen tyngde på noget tidspunkt. Spanien har gjort hvad de skulle. De vil være tilfredse.

 53. Hvornår bliver Zidane fransk landstræner?!?

  Cazorla ind, Iniesta ud, ’83. For nu at citere Iggy Pop: ‘I’m bored’.

 54. Torres kommet for sent ind til at have en reel chance for at sætte sit præg på kampen. Ærgeligt både for ham og for os.

 55. Okay, tid til at konkludere. Det har været en vildt kedelig aften i Donetsk. Spanien vil være tilfredse med en så forholdsvis problemfri sejr. Må håbe for fodboldens skyld, at tyskerne kan tage dem ned i semien; SÅ kedelige er de at følge, de ellers meget sympatiske folk sydfra. Tak for nu herfra! I morgen kan kvartfinalen mellem England og Italien også følges her på bloggen. Og den kamp kan kun blive langt bedre. Alles gute!

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: