Tyskland og Italien mødes i kampen om en plads i EM-finalen. Tyskerne har spillet en flot slutrunde, og anført af Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil og Mario Gomez er de knebne favoritter, men de har historien mod sig. De har nemlig aldrig slået Italien i en betydningsfuld kamp. Sidst, de to hold mødtes i en slutrunde, var ved VM-semifinalen i 2006, hvor italienerne vandt efter forlænget spilletid og senere blev verdensmestre. Dengang hed nr. 21 Andrea Pirlo – det gør han stadig, og det er om nogen midtbanegeneralen, tyskerne skal stoppe, hvis de skal sikre sig en plads i EM-finalen. Tyskland var senest i en EM-finale for fire år siden, hvor de tabte til Spanien, mens italienerne også tabte deres seneste EM-finale – det var i 2000, hvor Frankrig blev europamestre.

EMFODBOLD.DK kommentator: Niels Fez Pedersen.

Social Media: