Tyskland v Italien [20:45]

Tyskland og Italien mødes i kampen om en plads i EM-finalen. Tyskerne har spillet en flot slutrunde, og anført af Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil og Mario Gomez er de knebne favoritter, men de har historien mod sig. De har nemlig aldrig slået Italien i en betydningsfuld kamp. Sidst, de to hold mødtes i en slutrunde, var ved VM-semifinalen i 2006, hvor italienerne vandt efter forlænget spilletid og senere blev verdensmestre. Dengang hed nr. 21 Andrea Pirlo – det gør han stadig, og det er om nogen midtbanegeneralen, tyskerne skal stoppe, hvis de skal sikre sig en plads i EM-finalen. Tyskland var senest i en EM-finale for fire år siden, hvor de tabte til Spanien, mens italienerne også tabte deres seneste EM-finale – det var i 2000, hvor Frankrig blev europamestre.

EMFODBOLD.DK kommentator: Niels Fez Pedersen.

Social Media:

218 comments

  1. Tingene hænger sammen. Aftenens kamp spilles i Warszawa og hvad var det nu Ian Curtis & co. kaldte sig inden de blev til Joy Division? Nemlig.

 1. God aften,
  så er der vi klar.

  Jeg er på det her tidspunkt af turneringen, så sindsygt træt af optaktsprogrammer på tv, at jeg zapper planløst mellem TV 2, TV4 og ARD.

  Der er ikke mere at sige, men for de særligt interesserede svenskefile, vil jeg anbefale TV4, der har den skarpe svensk-italienske radiomand, journalist mv Marcus Birro som ekspert i studiet i dage sammen med en blondien og en fyr, der hedder Bojan.

  God afveksling fra de fallerede trænere på de danske kanaler.

 2. Ha! Buffon læser statement om racisme og respekt.

  Beskyldes ofte for at være fascist:
  Husker du sagen fra dengang han spillede i Parma og ville være nummer 88?

  “The goalkeeper’s decision to wear 88 caused consternation among Italy’s Jewish community, which pointed out that the figure is a neo-Nazi symbol. “H” is the eighth letter of the alphabet, so 88 equates to HH, or Heil Hitler.

  Buffon has previously worn a shirt bearing the slogan “Boia chi molla” – “Death to cowards” – which was used by fascists in Benito Mussolini’s day. But he called a press conference yesterday to explain that people had the wrong impression. After his mother had said her son’s accusers “should be ashamed of thinking such things”, that is.”

  Italienske mødre er søde. Respekt til dem.

 3. Lad mig sætte scenen.

  Jeg befinder mig på Amager. Søn på 11 gaber i sofaen, han faldt i søvn under 1. halvleg i går,. satser på at klare mere i aften. Søn på 13 spiller Minecraft, men er lokket ind i stuen med løfter med is og masser af mål.

 4. Heldigvis lidt mere liv på stadion i dag.

  Der var helt tavt i går. Der må flere rigtige tilhængere på plaserne, færre sponsorer, og så skal vi have flyttet Donetsk tætter på Central Europa.

  Så for pokker. Bolden på stregene, Let kaos i det italienske forsvar.

 5. Det er sjovt, at italienerne vælger de store bukser.

  Pirlo ligner en dværg – mere end i virkeligheden.

  Italienere plejer at vælge stramt og småt.

  Som vi lige skal se, Fra Dolce & Gabbanas kampagne med landsholdsspillere før VM 2010.

  Husk, hvordan det gik dem det år..

  Måske er det svaret på de store shorts.

   1. Begge hold spiller vildt godt og tysken skal nok score 2-3 kasser i aften – en drømmekamp

 6. Hej, jeg troede, alle holdt med Tyskland? Lige som alle holdt med Bayern, indtil de tabte, og så var alle pludelig Chelsea-fans.

  For the record:
  Jeg tippede inden turneringen på Italien og Frankrig som mulige mestre, men resten af huset holdt på Spanien og Tyskland.

 7. selvom tyskland stiller med næsten fuld benetton besætning – no way any support – ever!

 8. Hvad sker der?! Hvor er det vildt det her! Jeg sidder med lidt blandede følelser, for jeg kan sgu godt lide det tyske hold, men hold kæft hvor kan de egentlig lære det – de har godt nok været arrogante under denne slutrunde. Talte om finale med Spanien allerede under gruppespillet, det holder slet ikke.

  Nu holder jeg med Italien hele vejen!

  1. Det er rigtigt, de kan bare ikke lade være, det var det samme med CL. Men mon ikke Löw skifter ud i pausen

 9. Det kan godt være, at der er mere underholdning i kampen i dag end i den i går. Man skal nok bare ikke spørge en tysker

 10. Vild halvleg med rigtig levende bold. Efter at Spanien brændte byen ned i går aftes, bygger italienerne og deres tyske slavedrenge den op igen.

 11. NEEEEEJ jeg har sagt hele ugen at jeg ville sætte penge på Italien, og så glemmer jeg fandeme at gøre det. De gav pengene 7,5 gange igen inden kampen, nu giver de 1,4. Lort!!! Skulle man forsøge sig med tysk sejr? De giver pengene 10 gange nu, hahaha.

 12. Hvem var det der sagde at Spanien spiller attraktiv fodbold? Hvem var det der sagde at Spaniens kampe ville blive spændende? Hvordan kan nogle overhovedet foretrække den rædselsfulde parodi på en fodboldkamp vi så i går frem for det KONGELIR vi er vidne til i dag?

 13. Tryk mod italiernerne fra begyndelsen af 2. halvleg.
  Lahm skyder forbi.

  Nu må Italien ranke ryggen og tage fat. Ikke gå ned i den form for forsvarskoma, de har for vane.

 14. Det er alligevel utroligt så stor forskel der er på spansk og italiensk fodbold. Det ene hold luller dig i søvn. Det andet hold holder dig vågen hele natten.

 15. Jeg kommer i tanke om, at jeg så Tyskland – Italien på Old Trafford ved EM i 96.

  Sad i presseboks.

  Husker at de tyske fans fyldte den ene kortside.

  Råbte: “Sieg!” og strakte begge arme ud. Det var lidt skræmmende.

  Dengang var genforeningen ny, og der var mange østtyskere, som fulgte holdet. Fodbolden var en måde at komme tættere på vestfolket.

  Sammer var deres helt.

 16. Ronnie, drosl lige lidt ned for kvantiteten og op for kvaliteten af de der tweets;-)
  Mark Linns var sjov feks.

 17. Det er fedt, at alle trænertyper på den italienske bænk er ældre mænd i jakkesæt eller meget stramme retro træningsdragter fra Puma.

  Det giver fodbolden et historisk perspektiv. Alle andre er så ungdomsfikserede, og selv Morten Olsen ser jo stadig så fit ud, at han burde kunne tage bolden og drible fra felt til felt.

  Iralienerne ser ud, som de er på vej til hygge med The Sopranos.

 18. Det er ikke spas at være Bayern spiller i år alt er ligeved og næsten og det meste fejret før man fik vundet det

 19. Hvis ikke der allerede er blevet svaret på det med de SORTE ARMBIND. en italiensk soldat døde i dag i Afghanistan

 20. Tysk TV er stadig oldschool. Ingen ekspertspeaker. Kun en kommentator. Tørt, præcist, men man kan mærke, at han bliver vred om lidt.

  brokker sig: Offside! Flre gange på 30 sekunder,.

  “Det kan da ikke passe, at man ikke kan stå fast. I en semifinale ved EM, hvor holdet bør være gdot forberedt.”

 21. Er det nu, vi skal diskutere den store succes, som den moderne form for catenaccio har haft i år?
  Det defensive spil som noget levende, spillet af boldsikre hold med virkelig gode angribere, der slår til på de få chancer, der opstår.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: