Portræt af Mario Balotelli i Politiken

»For Mario Balotelli er en af de få spillere, der kan vinde en kamp helt alene«, siger hans manager i Manchester City, landsmanden Roberto Mancini.

»De andre børns forældre bad os om at tage ham af holdet. De bad os om at kontrollere hans spillertilladelse. Den slags ting«, siger klubben USO Mompianos tidligere formand Mauro Tonolino til magasinet So Foot.

Stjernerne syntes ikke, det var sjovt, når han i omklædningsrummet gemte deres sko i affaldskurve, som han gjorde i drengeårenes små klubber, og det gik galt, da Roberto Mancini blev afløst af José Mourinho. Den portugisiske mestertræner har én metode over for spillere, som ikke makker ret: Han knægter og knækker dem.

Og overalt mødte Mario Balotelli racismen. ’Non ci sono negri italiani’ – Her er der ikke sorte italienere – stod der på skilte, tilskuerne holdt over deres hoveder, da Inter i 2009 spillede mod Juventus.

Men samtidig er han en myte i Manchester, hvor excentriske personligheder er i høj kurs. Han mødte anonymt op til julemessen i en lokal kirke og skænkede den et større beløb. Han hjælper fattige, og hans foretrukne restaurant er et beskedent pizzeria.

Mario Balotelli kom først på banen i de sidste minutter af sæsonens sidste kamp, hvor han i de sidste sekunder gav medspilleren Sergio Aguëro den aflevering, der sikrede Manchester City sejren og det engelske mesterskab.Nu kan han gentage succesen for Italien, og han kan blive en af sin generations største spillere.

Læs hele portrættet i Politiken her.



Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: