Bliv klogere på EM set med danske briller

Denmark's midfielder Christian Eriksen celebrates qualifying for the finals on the pitch after the Group D Euro 2020 football qualification match between Republic of Ireland and Denmark at Aviva Stadium in Dublin, Ireland on November 18, 2019. - The game finished 1-1, Denmark qualifying for the finals. (Photo by Lorraine O'SULLIVAN / AFP)

Danmark kan komme i gruppe med Rusland, Belgien og Finland. Der er mulighed for at alle tre gruppekampe spilles på hjemmebane. Dog ikke en evt. 1/8-finale.

Der skal spilles tre gruppekampe og en ottendedelsfinale i Parken.

Som de øvrige værtslande er Danmark i tilfælde af kvalifikation sikret to kampe på hjemmebane. København og Sankt Petersborg er parret som værtsbyer for alle kampene i gruppe B.

Både Danmark og Rusland er kvalificeret, og begge nationer er sikret mindst to kampe på hjemmebane. Det skal afgøres ved lodtrækning, om opgøret mellem Danmark og Rusland skal spilles i Parken eller Krestovsky Stadium. Danmark kan altså i realiteten spille alle tre gruppekampen i Parken.

Danmark kan ikke komme til at spille ottendedelsfinalen i Parken.

De tre gruppekampe – uanset hvilke hold, der skal i aktion – spilles 13. juni, 18. juni og 22. juni. Ottendedelsfinalen i Parken spilles 29. juni.

Der trækkes lod til EM-grupperne 30. november, men det er en kludret omgang, da mange værtsnationer er kvalificeret og smidt i en gruppe på forhånd, mens flere først kvalificerer sig til marts.

Danmark havner med sikkerhed i gruppe B med værtskollegaen Rusland. Af sikkerhedsmæssige hensyn må Ukraine og Rusland ikke havne i samme gruppe, og derfor kan det være, at Belgien bliver Danmarks modstander fra det øverste seedningslag, da de øvrige nationer fra det lag er værtsnationer. Det afgøres allerede tirsdag aften, når de sidste EM-kvalifikationskampe spilles, om Belgien havner i Danmarks gruppe.

Fra det nederste seedningslag er Finland en mulighed. Men det kan også blive et af de lande, der først kvalificerer sig til marts, når de afgørende playoffkampe i Nations League spilles.

Der er 24 hold med ved EM. De fordeles i seks grupper med fire hold i hver.

De to bedste hold i hver gruppe går med sikkerhed videre til ottendedelsfinalerne. De får selskab af de fire bedste treere på tværs af de seks grupper.

Hvis Danmark går videre fra gruppen, er der fire potentielle destinationer for en dansk ottendedelsfinale. Destinationen afhænger af, om Danmark går videre som gruppevinder, toer eller en af de bedste treere.

Danmark kan komme til at spille ottendedelsfinale i Bukarest, Bilbao, Glasgow eller Amsterdam. Alt efter destination spilles ottendedelsfinalen mellem 27. og 30. juni.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: