Polen v Grækenland [18:00]

Jeg kommenterer åbningskampen i kommentar-sporet her. Jeg venter lige nu på holdopstillingerne.

Kampen spilles på dette fantastiske nye nationalstadion i Warszawa:


Du kan se social media links til alle hold her (og f. eks. følge dem på Facebook og eller Twitter), link til trænerne her, link til anførerne her, link til angriberne her og link til målmændene her.

Vi anfører når der mangler danske Wikipedia sider. De skal opfattes som et opråb til at oprette siderne. Vi støtter op om dette arbejde med links (et krav for at opretholde Wikipedia sider), tilføjelser og andet der kan hjælpe det danske Wikipedia arbejde på vej.

69 comments

 1. Velkommen til den første live dækning af EURO 2012 på EMFODBOLD.DK. Dette er et eksperiment. Ideen er at live blogge som fan. Dvs. at indholdet er anderledes end de live blogs man finder i aviser og på andre fodbold-sites. Som udgangspunkt er planen at man skriver det som man siger og råber under en kamp.

 2. Jeg følger kampen fra West Berlin hvor jeg ser den på den tyske ARD kanal. Det er det der svarer til DR1. I Tyskland vises alle kampene under EURO 2012 skiftevis på de to største public service kanaler.

 3. Jeg taler fodbold med min egyptiske barista Mohammed hver morgen. Han er i øvrigt træner for et pigefodboldhold i Schöneberg. Han bemærkede noget rigtigt i morges. Det er vigtigt for en turnering at hjemmeholdet gør det godt. Det giver en bedre stemning og en bedre turnering. Derfor må man håbe at det går godt for Polen i aften. På den anden side er det svært ikke at holde med Grækenland. Det land går så grueligt meget i gennem i disse år og fortjener lidt medgang. Her er et link til min lokale kaffebar hvor Mohammed brygger verdens bedste cappucino: http://www.berliner-kaffeeroesterei.de/shop/cafe.php

 4. Så er der kun 20 minutter til kick off. Det er altid noget specielt med åbningskampe til de store turneringer. Man har sommerfugle i maven. Man har i princippet ventet i fire år på det her. Og så er det altid ekstra spændende når Danmark er med. Men det har vi jo efterhånden vænnet os til.

 5. Hold da fest hvor er det et flot stadion! Det kan du læse mere om på Wikipedia her: http://en.wikipedia.org/wiki/National_Stadium,_Warsaw
  Der er ikke nogen dansk Wikipedia side, men det er som skrevet ovenfor en af målsætningerne for denne blog at være med til at aktivere skribenter på den danske del af Wikipedia. Er der nogen der er frisk på at skrive den danske side for det polske nationalstadion? Jeg giver en Carlsberg fadøl ved førstkommende lejlighed til den der opretter og skriver første del af Wiki-siden!

 6. Nu kan jeg virkelig mærke det i maven. Spillerne gør klar til at løbe på banen. Det er et meget stort øjeblik for fodboldfans det her. Jeg må hellere åbne en øl.

 7. Polen spiller i Nike jerseys. Grækenland i Adidas. Adidas er også sponsor for selve turneringen. Castrol motorolie er også sponsor. Det er et lidt mærkeligt sponsorat. Så er Carlsbergs lidt nemmere at forstå. Skål!

 8. Jeg skulle lige til at fortælle om hvor god han er og inden jeg fik skrevet færdigt havde han scoret! Så kan I lære det! Anyway, det jeg ville sig var at han har været med gøre Dortmund til mestre hernede og det kræver bl.a. at man vinder over Bayern München. Det kan godt være at Robert var superstjerne inden kampen gik i gang. Men i morgen er han gud i den østeuropæiske værtsnation.

 9. Det franske telefonselskab ORANGE er også sponsor. Jeg ville ønske at de ville sætte priserne ned på telefoni og data så flere mennesker kunne tale sammen og flere fodboldfans kunne følge denne blog på deres smartphone uden at blive flået. Bloggen fungerer i øvrigt fint på både desktop, tablet og smartphone da vi anvender en template med responsive design.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Responsive_Web_Design
  (Opråb! Mangler dansk Wikipedia side)

 10. Så er der spillet en time. Imponerende at grækerne spiller lige op med 10 mand. Det ser ud som om den kan gå begge veje lige nu. Men grækerne må blive hurtigere trætte.

 11. Grækerne har altså noget tilfælles med serberne – hele verden er imod dem, inklusiv dommeren – og så kommer de bare igen.

  Men brænder!

  Hvad i alverden?

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: