Italien v Kroatien [18:00]

Det ligner nøglekampen i gruppe C, når Italien og Kroatien støder sammen. Spanien må forventes at snuppe den ene kvartfinaleplads, så det her er formentlig kampen om den anden. Italienerne var særdeles overbevisende i kvalifikationsturneringen, og et hold med Buffon, Cassano, De Rossi, Pirlo og Balotelli skal tages alvorligt, men det skal kroaterne også. Offensiven tæller stjerner som Modric, Kranjcar og brasilianskfødte Eduardo, og på deres bedste dage kan de spille op mod de allerbedste.

EMFODBOLD.DK kommentator: Peter Solak.

Social Media:

73 comments

 1. Ekstremt spændende opgør på vej, mine damer og herrer. Først Kroatiens nationalsang:

  1. Hej Solak, velkommen til. Et lille YouTube fif: URL skal være “ren” uden forkortelse, alias eller “efternavne” og den skal stå på sin egen linje. Så indlejres den automatisk 🙂

  1. Jeg er med i 1. halvleg men skal til sæsonens sidste koncert i Filharmonien i aften. Så jeg smutter i pausen. De lægger ud med dette værk for solo clarinet:

   1. God tur i filharmonien. Berio lyder interessant. Kendte ham ikke på forhånd.

 2. På mange måder er dette et afgørende opgør. Først og fremmest selvfølgelig for Italiens overlevelse i gruppen. Men også indbyrdes mellem Kroatien og Italien er den vigtig. Italien har nemlig aldrig vundet over Kroatien.

   1. Det er sjette gang de møder hinanden siden 1991, hvor Kroatien fik deres egen republik. Og de har aldrig vundet. Kroatien er Italiens onde ånd.

 3. De Rossi er rykket lidt mere defensivt i denne kamp. Som midterforsvarer er han krumtap på holdet.

 4. Genvalg på alle pladser for begge hold giver et helt klart signal fra holdene. De tror på deres form. og det med god grund.

 5. Listestart. Ikke den gejst hverken Kroatien eller Italien kom ind med i de forrige kampe.

  1. Interessant – jeg sad netop og tænkte det samme. Men du ser et mere offensivt italiensk hold til denne slutrunde. Det klær dem!

 6. Hjørnespark fra Kroatien afværget og …. Hallo …. Vi mangler at se Cassano i samme sprudlende humør som sidste kamp. Kom nu, min yndlingsperversion ….

 7. Indtil videre den kedeligste kamp jeg har set til dette EM. Ingen af holdene lever helt op til deres første.

  1. Jeg er helt uenig, Solak. Italien spiller klassefodbold! Dem vil jeg gerne have med til semifinalerne sammen med Rusland og Tyskland, der indtil videre har spillet den bedste fodbold.

   1. Jeg vil absolut gerne have dem med til semi, men med det spil de viste mod Spanien. De er kommet efter det i slutningen af første halvleg, og det lover godt. Jeg synes det er det mest interessante Italienske hold, siden den vandt i 2006.

 8. Kroaterne klynkespiller og Italien spiller slet ikke op til det de viste mod Spanien. Kom NU begge hold.

 9. Og det er den gamle (næstældste på det italienske hold) der ordner sagerne: Andrea Pirlo, der mestrer med sit elegante overblik.

 10. Kroatien virker pressede og Italien får nu vist mere af den klasse de har. Pirlo, Cassano, De Rossi …. Gør fodbold interessant at se på.

 11. Pause. Overall en liiiidt kedelig første halvleg. Modric med Kroatien slet ikke aggressiv nok. Italien er ved at få styr på det. Det bliver en spændende anden halvleg. I pausen får du lidt godter fra halvlegens mand: Pirlo.

 12. Som Kroatien og Italien tidligere kæmpede om Dalmatien, kæmper de nu om herredømmet i Gruppe C.

 13. Kom nu ind med Di Natale. For min skyld kan Balotelli godt holde pause i dag. Han givet ikke noget.

 14. Kroaterne mere farlige nu. Til gengæld er jeg ved at blive træt. Og min internetforbindelse ligeså.

 15. Balotelli ud – og så: Di Natale fra Udinese. Hans væsen og bevægelighed har Italien brug for, hvis de skal lukke posen.

 16. Det her er slemt for Italien. De skal helst hive en sejr hjem i dag for at gøre sig gældende.

 17. Jelavic ud. Eduardo ind for Kroatien. Giovinco ind i stedet for Cassano for Italien. Cassano har skuffet i dag. Han var tændt som aldrig før mod Spanien, og viste stor klasse. I dag spillede han middelmådigt. Præcis som de humørsvingninger hans karriere har vist.

 18. 2 procent batteri tilbage på min iPad. Hvis ikke jeg når de afsluttende kommentarer må I have mig undskyldt 🙂

 19. Så, ja – Kroatien spillede gammelt italiensk i dag. Afventende. Og fik dermed spoleret det flotte italienske spil. Italien bød nu heller ikke ind med mod og mandshjerte. Pirlo undtaget.

 20. Hvis Herr Solak røg ud grundet manglende batteri på iPad’en vil jeg bare gerne have lov at sige mange tak på vegne af EMFODBOLD.DK 🙂

  Afslutningsvis vil jeg gerne tilkendegive min begejstring for det kroatiske landshold. De kæmper godt nok som om det galdt deres liv. Det kan jeg godt lide.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: