Sverige v England [20:45]

England er formentlig de flestes favoritter i dagens kamp mod Sverige, men det er Zlatan Ibrahimovic helt sikkert iskold over for. Og hvis han er lige så kold foran Joe Harts mål, kan englænderne få sig en kedelig oplevelse mod svenskerne, hvor også Källström, Larsson og Elmander er målfarlige. Samtidig må England undvære Wayne Rooney, så der hviler et stort pres på skuldrene af Gerrard, Ashley Young og Defoe – og et tungt forventningspres fra en hel nation.

EMFODBOLD.DK kommentator: Jens Unmack.

Social Media:

130 comments

 1. God aften! Mit navn er Jens. Jeg er vært her for denne EURO 2012-kamp mellem Sverige og England.

 2. Der er tale om sidste kamp i 2. runde i Gruppe C, hvor Frankrig i dette øjeblik er ved at slå værtsnationen Ukraine.

 3. Dysten foregår på Kiev’s Olympiske Stadion, hvad det så end hedder på lokalt sprog. Det er et såkaldt UEFA kategori 4. stadion – finere bliver det ikke. Stammer helt tilbage fra 1923, og gik vistnok først under navnet Trotsky’s Røde Stadion. Those were the days…

 4. Som Ronnie mere end antyder, har der været uvejr i Ukraine her til aften, hvilket i første omgang har påvirket kampen mellem Ukraine og Frankrig. Derfor er kick-off for Sverige – England udsat til kl. 21.00.

 5. Lad os bruge ventetiden på et par alternative nationalmelodier. Vi begynder med aftenens ‘hjemmehold’, Sverige, her repræsenteret af Joakim Thåström og Ebba Grön

 6. Jeg var til koncert i Berlin i mandags med The Walkmen og havde derfor ikke mulighed for at se Sverige’s første kamp, et 1-2 nederlag til Ukraine. Med det resultat er der ikke råd til flere skuffelser i aften, hvis man skal videre.

 7. Sverige plejer i turneringer at spille yderst disciplineret. Og ofte uspektakulært. Siden VM i USA – var det 1994 – har de således ikke gjort meget væsen af sig.

 8. Zlatan er den altoverskyggende stjerne på holdet, med alt hvad det indebærer af fordele og ulemper. Han kan afgøre kampe ene mand, men andre gange kan hans tilstedeværelse nærmest fremstå som en sovepille for holdkammeraterne, der måske ikke tager det ansvar de ellers ville/burde.

 9. Et af mine første fodboldtraumer var, da England fuckede VM-kvalifikationen op i 1973 på Wembley mod Polen. Jan Tomazewski hed polakkernes målmand, der den dag tog alt hvad kom hans vej og begyndte en lang engelsk tradition af national fodboldskuffelse. En tradition som med tiden er blevet en neurose.

 10. 30. juli 1966 var datoen England sidst vandt en stor turnering. Alf Ramsay var træneren der den dag på Wembley førte England til VM-guld med den berømte og kontroversielle 4-2 sejr over Vesttyskland.

 11. Små 46 years of hurt. Hver gang en stor turnering nærmer sig går landet i kollektivt selvbedrag. Spillere begynder at se guld for sig og – endnu værre – tale om at få det med hjem. Det går altid bragende galt.

 12. Nå, holdene er på banen i Kiev. Sverige i blå/gult, In-ger-land i……………mørkeblåt/lyseblåt. Lad os komme igang!

 13. De der 6-5-4-3-2-1-nedtællinger til kampene er noget af det mest latterlige længe oplevet i fodbold.

 14. Andy Carroll er med fra start i dag. Forleden mod Frankrig løb Welbeck forgæves rundt oppe foran, uden at få skabt meget. Spændende om Carroll kan bibringe den energi han – endelig – fik vist de sidste par måneder af sæsonen i Liverpool.

 15. England’s største problem mod Frankrig var den nye træner Roy Hodgson’s defensive og kun agerende spillestil. England SKAL skabe noget selv i dag.

 16. Og jo, jeg holder selv med England i dag. Modvilligt men trofast. Det er hvad en barndom med kun engelsk tipsfodbold fra Midlands gør ved en.

 17. Glen Johnson er en god spiller når spillet går fremad banen. Som forsvarer er han yderst mangelfuld. Hans placeringsevne i et forsvar er ikketilstedeværende.

 18. Apropos Glen Johnson, er det i det hele taget besynderligt, at Liverpool, efter en SÅ underpræsterende sæson som tilfældet blev, har hele seks spillere i den engelske trup.

 19. Lad os ikke glemme at AaB er repræsenteret her. Tidligere mestertræner Erik Hamrén står bag Sverige.

  1. Vi har set alle holdene spille to gange nu. Tyskerne virker dobbelt så gode som alle de andre hold. Og det er selvfølgelig lige dem som Danmark skal spille den afgørende kamp imod. Suk.

 20. Ibra synes ofte noget opgivende, når han er oppe mod engelske hold. Dog ikke senest, da Milan kørte Arsenal over nede i Milano. Da var han ren verdensklasse, our kid fra Rosengården.

 21. Typisk Zlatan. Først tørrer han Terry, og så sættes det hele over styr på luxusspil.

 22. Fremragende header af Andy efter indlæg fra vistnok Gerrard. Sverige – Liverpool 0-1

 23. De blågule leder efter spillet. At tro på avancement med 0 points efter de to første runder er kulsort. Der skal ske noget. Hvad med lidt fandenivoldskhed, pæne Sverige?

 24. Ibra kan jo godt, viste han der igen, med tætte driblinger og en ok afslutning. Men kan han lykkes helt alene?

 25. Zlatan slår sig efter kollision med John ‘captain, leader, legend’ Terry. Han er oppe igen.

 26. Dårlig afslutning af Ashley Young. England ser levende ud. Det gør de ofte indledningsvis for så at stalle slemt senere, når en føring skal holdes hjem.

 27. Fremragende langskud af Källström. Dem har vi set før, når han til daglig spiller for Olympique Lyon. En solid spiller.

 28. Pausen nærmer sig. Woy Hodgson vil – being him – helt sikkert føle sig fristet til at beordre sit hold at parkere bussen i 2. halvleg. Men spil nu fodbold, England! Storhed kommer kun til den der tør.

 29. Så hvad har de første 45 minutter givet? Et revitaliseret engelsk hold, der rent faktisk bevæger sig for hinanden i aften. Og så Zlatan, der bare er en fryd for øjet, når skarp som i aften. Et minut lagt til.

 30. Pause. Tid til at raide køleskabet. Og nej, det bliver hverken Pripps eller Newcastle Brown Ale. For tyskerne har sgu også de bedste øl.

 31. Og hvad sker der sandsynligvis, hvis ikke Sverige snart får styr på spillet? Broder Daniel har svaret…

  1. Merseybeat. De spillede en helt ok popstjernekoncert i Saltlageret, februar 1982…………tror jeg.

 32. Når man kigger på Sverige’s bænk, synes det mærkværdigt at ham måltyven Toivonen fra PSV ikke er med. Er han mon småskadet…?

 33. 1-1!!!!!!!!!!!! Sverige udligner ved Mellberg efter en pinball-episode af et frispark.

  1. Det var nemlig et kung fu-spark. Usportsligt. Mon ikke UEFA’s moralske højkomité vil fordømme og straffe ham efterfølgende?!?

 34. Tror faktisk det er det rent teknisk selvmål af Johnson. Zlatan sparkede et dårligt frispark i muren, kiksede riposten, som blev afrettet via et par spillere, og pludselig dansede indover mållinien, hvor Johnson desperat/forgæves prøvede at redde den. Hvad så, England?!?

 35. Det er under denne slags medium-modgang at næsten ethvert engelsk landshold – minus VM 1990 i Italien og tildels EM 1996 i England – plejer at dø uden støvlerne på.

 36. Sverige lige ved at komme mand helt fri til afslutning. Glen Johnson afværger med yderst tåspids i sidste øjeblik. Sverige har momentum lige nu.

 37. Svinestreg af James Milner, mestereserven fra Man City. Et svenskfarvet kort fra dommeren.

 38. Sverige 2-1!!!!!!!!!!!!!!!!!! Frispark fra venstre side flydes ind i feltet. Mellberg stiger op, helt fri og umarkeret, header ned i jorden og ind, uden nogen chance for Hart. Hvad nu, England?!?

 39. Walcott på vej ind snart. Crasher England ud af dette EM, vil den britiske presse, som sådan var efter Liverpool for at fyre Woy Hodgson, virkelig holde hånden over ham?!?

 40. Superkamp nu. Ibra tager et langt løb ind i det engelske straffefelt. Kommer næsten til farlig afslutning.

 41. 2-2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Theo Walcott – på banen i 2 minutter – scorer på langskud efter hjørne. Skulle Isaakson ikke have taget den?!? Lignede Thomas Sørensen dér.

 42. Nåede aldrig at nævne, det var dronen Milner der gav plads for indskiftningen til Speedy Walcott.

 43. Det gode ved en kamp med et forløb som denne er, at spillerne mister alle de rationelle bekymringer og overvejelser. Det er åben slagveksling lige nu. Tror ikke Woy Hodgson bryder sig om dét.

 44. Young skyder over mål. De senere års nye plastikbolde er ikke nemme at holde nede, når de først skal op over en mur. Medmindre altså ham der skyder hedder Cristiano Ronaldo.

 45. Skønt at overvære en engelsk kamp, der ikke kræver en lastbil amfetamin for at holde sig levende.

 46. England 3-2!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fantastisk mål af Welback efter smart indlæg af Walcott.

 47. Såvidt jeg kan regne ud, må Sverige være færdige, hvis ikke de får mindst uafgjort!?! Der er 12 minutter igen + Fergie time.

 48. 0-1 til 2-1 til 2-3. Det er den slags kampe der er mindst sjove at tabe. Der bliver stille hinsidan i aften, slutter kampen sådan her. Til gengæld vil England gå amok lige til 23.15 local time, når alle pubs lukker og slukker.

 49. England har sgu generelt været tændte i aften, og det er opløftende, men dette spil synes stadig ikke godt nok til at kunne gå hjem mod Spanien, Tyskland, den slags. Fem minutter igen. Sverige må/skal satse nu.

 50. Steven Gerrard er lige nu den spiller på banen med flest boldkontakter. Kim Källström følger lige efter. Sverige prøver desperat at skabe noget. Der er blevet brugt mange kræfter, kan ses.

 51. Kampen fløjtes af. England tager et stort og vitalt skridt mod avancement. Sverige kan forberede snarlig hjemrejse, efter sidste puljekamp mod Frankrig. Tak til jer der var med her i aften. Livedækningen fortsætter på denne fine blog i morgen. Vi slutter med en hyldest til aftenenes vindere, via Elgar’s ‘Jerusalem’. You take care!

   1. Er ikke i Berlin længere, Ronnie. Så havde du da hørt fra mig. Det er København der logger af her. Good evening, Berlin!

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: