Derfor var årets EM det bedste nogensinde

image (2)

Af Ronnie Rocket

Årets EM fodbold var tæt på at blive aflyst. Værtsnationen Frankrig var hårdt ramt af terror, naturkatastrofer, strejker og politisk uro under forberedelserne til EM. Faktisk er Frankrig stadig i undtagelsestilstand, og vil være det helt frem til EM finalen.

Alligevel valgte Frankrig og UEFA at gennemføre EM.

Og tak for det. Det skulle vise sig at blive et af de bedste europamesterskaber i fodbold nogensinde. Hvis ikke det bedste.

Her er 10 gode grunde til at EURO 2016 har været det bedste EM nogensinde.

1. At Frankrig kunne gennemføre et så vellykket EM imod alle odds.
2. At det nye, udvidede turneringsformat fungerede perfekt med succeshistorier som bl.a. Island og Wales. Hertil den perfekte finale med nye superstjerner som Sanches og Pogba.
3. At fankulturen i et fragmenteret EU viste et samlet Europa fra sin bedste side.
4. At borgmesteren i Paris officielt hyldede de irske fans for at være repræsentanter for den mest sympatiske og humoristiske fankultur vi har set.
5. At England blev sendt hjem i skam ovenpå sin Brexit fadæse.
6. At vi både fik megastjerner som Ronaldo, Bale, Griezmann og Özil som målscorere, men også så forrygende holdpræstationer fra f. eks. Italien og Island.
7. At dommerpræstationerne var de bedste nogensinde. Der var ikke en eneste fejl. Hver gang vi troede at dommerne tog fejl viste det sig at de havde ret når vi så slow motion. Desuden har FIFAs og UEFAs (“Respect”) Fair Play programmer slået igennem. Dette EM har været den slutrunde med mest fair play.
8. At TV produktionerne bliver bedre og bedre. Dette EM var den bedste TV produktion nogensinde. Og social media second screens gør det hele endnu mere underholdende.
9.  At pigerne på Twitter gør det sjovt at følge hashtagget #emdk, selvom der er mange brokkehoveder.
10. At de danske kritikere ført an af Morten ‘Pordugal’ Olsen blev gjort til skamme.

Jeg så kampe live i Nice og Marseille og fulgte de øvrige på TV i Berlin på udendørsværtshuse og til private sammenkomster. Både i Frankrig og Tyskland har stemningen været helt i top. Jeg kan slet ikke forestille mig et bedre EM.

Vi ses i Rusland til FIFA 2018 og i hele Europa til EURO 2020!

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: